Skip to main content

Werkgroep rondleidingen en lezingen/educatie

Afhankelijk van de aanvraag is er een andere contactpersoon:

  • De bekende rondleidingen voor een middagvullend programma, zoals tijdens onze open ochtenden op de eerste zaterdag van de maand zijn op aanvraag beschikbaar voor groepen (tegen een vergoeding van € 5,00 p.p. met een minimum van 50 euro). Bij deze gelegenheid zijn enkele vrijwilligers betrokken, zoals: Jan Ettes (woonhuis met stijlkamers), Evert Visser (museumschuur met tuindersspul), Frank Pennekamp (oudheidskamer – bovenverdieping schuur), Riekele Zwagerman (historische tuin), Truus Kaagman (gastvrouw/catering)\
  • Rondleidingen zijn ook mogelijk door de dorpen van Stede Broec – langs de borden met historische plekken: Evert Visser is daarvoor beschikbaar. (tegen geringe vergoeding)
  • Voor Rondleidingen al of niet in combinatie met varen en Overhaal: Frans Cornelisz voor de haven/Overhaal, Wim Kersten voor de verhalen met geschiedenis tijdens het varen en de rondgang langs de haven/Kolk. (tegen geringe vergoeding)
  • Voor lezingen en powerpoint presentaties t.b.v. groepen, tehuizen, scholen, etc. Educatie m.b.t. (polder)geschiedenis, Middenstand en Historie algemeen van Stede Broec: Wim Kersten, Op het gebied van Archeologie: Frank Pennekamp. (gratis of gift voor de verenging)

Voor afspraken en mogelijkheden m.b.t. Rondleidingen en educatie:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.