Skip to main content

Wie komt ons helpen met (aan)vullen van onze gegevensbanken?

UPDATE: Inmiddels hebben wij genoeg vrijwilligers om het werk aan onze beeldbank voort te zetten. Wilt u op andere wijze een steentje bijdragen aan historisch erfgoed in onze gemeente? Dat kan! Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan contact met u op.

HV Oud Stede Broec beheert een mooie en interessante collectie objecten, zoals video en foto's, archeologische vondsten, tuindersgereedschap en boeken. Een paar jaar gelden zijn we gestart met onze digitale beeldbank met historische foto’s. Deze vrij raadpleegbare beeldbank wordt goed bezocht en we ontvangen veel enthousiaste reacties.

Als volgende stap willen we ook onze andere collecties voor het publiek digitaal ontsluiten, zoals onze bibliotheek en het museum.

 1. De bibliotheek
  Hierin worden boeken, tijdschriften, krantenknipsels etc. opgenomen. Zie hier voor een eerste indruk.

 2. Het museum
  Dit zou een verzameling moeten worden van objecten die onder de volgende rubrieken kunnen vallen:
 •  archeologie
 •  tuindersgereedschap
 • Huisraad en andere museale objecten.

Wie helpt mee deze gegevensbanken (aan) te vullen?

Zoals gezegd komen we handen te kort om deze mooie plannen werkelijkheid te laten worden. Uw hulp is dus van harte welkom. Wie hebben we daarvoor nodig?

 • Iemand met een beetje computerervaring.
 • Iemand met kennis van de te tonen objecten.
 • Iemand die foto’s van de objecten kan maken met basiskennis van fotobewerking.
 • Iemand met een beetje vrije tijd.

Deze eigenschappen hoeven natuurlijk niet in één persoon verenigd te zijn. Ben je niet zo handig met de computer maar weet je wel veel van oude landbouwwerktuigen (of andersom), dan is dat helemaal prima. Kortom, iedereen die denkt een steentje te kunnen bijdragen is welkom.

Heb je belangstelling of ken je iemand die mee zou willen doen? Stuur een email aan: Piet Dinkla (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  

nieuws,, beeldbank, vrijwilligers