Skip to main content

Voorzichtige (her)start van activiteiten HV Oud Stede Broec

Historische Vereniging 'Oud Stede Broec' is voorzichtig begonnen met de herstart van activiteiten in en rond het eigen clubhuis. Dit betekent dat ook de Open Ochtenden, elke eerste zaterdag van de maand, weer zullen plaatsvinden.De stijlkamers beneden en het archief op de bovenverdieping van de historische woning, de oudheidskamer, het tuindersgereedschap in de museumschuur en de historische tuin: het allemaal weer te bezichtigen. Echter wel.met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen wegens corona. Dit wil zeggen dat er per ruimte niet meer dan 4 bezoekers tegelijk mogen worden rondgeleid. Groepsaanvragen van meer dan 12 personen moeten nog even wachten, totdat de maatregelen versoepeld zijn.

Programma na 1 september

Er valt heel wat in te halen aan activiteiten, die aanvankelijk afgelopen voorjaar op de agenda stonden, maar die we helaas hebben moeten cancelen. Een grote expositie over 75 jaar Bevrijding ligt te wachten op uitvoering. We verwachten hier de komende maand meer over te kunnen melden, want als we corona in bedwang houden zijn er na 1 september weer wat meer mogelijkheden. Dat geldt ook voor de onze activiteiten tijdens Open Monumentendag op zondag 13 september.  

Ledenvergadering met een zaal vol mensen?

Grote bijeenkomsten zijn nog lastig in te plannen. De aankondigingen over versoepeling van de maatregelen moeten we nog even afwachten, maar als besturen hopen we dat er in oktober toch zaalactiviteiten kunnen doorgaan. De ledenvergadering van 24 april moesten we annuleren. Op 30 oktober hebben we een voorstelling op het programma staan met het toneelstuk in het Westfries "Het leste kievitsai". Deze activiteit houden we voorlopig nog even in beraad, totdat duidelijk is wat de mogelijkheden zijn.