Skip to main content

Speciaal 'Stede Broec-bier' ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding

Naar aanleiding van 75 jaar bevrijding in Nederland heeft HV Oud Stede Broec een speciaal 'bevrijdingsbier' laten brouwen. In totaal zijn er 200 flessen gebotteld die rond bevrijdingsdag verkrijgbaar zullen zijn. 

Of de festiviteiten rond 75 jaar bevrijding doorgaan,  valt vanwege de coronacrisis nog te bezien. Het Stedebroecer Bevrijdingsbier is echter ook prima thuis te drinken en zal daarom ook verkrijgbaar zijn.  Het is de tweede keer dat Oud Stede Broec een eigen bier laat brouwen. Eerder gebeurde dit rond Monumentendag 2019.

Lees in dit nieuwsbericht alles over de historische achtergrond van het Stedebroecer speciaalbier.

Het bier is een eerbetoon aan de bierbrouwerij van Claes Thijsz die in de 17e eeuw gedurende vele jaren actief was in Broekerhaven. Voor het brouwen is de samenwerking gezocht met bierbrouwerij “De Natte Cel” uit Bovenkarspel. Deze heeft een smaakvol, licht biertje gecreëerd dat is gebotteld in 75 cl flessen met een etiket dat is vormgegeven door Beau Pinelo uit Grootebroek.

De verkoopprijs van het bier is 7 euro per fles. Als de Pinksterexpositie dit jaar doorgaat, zal het bier hier te koop worden aangeboden. Wie besluit lid te worden van HV Oud Stede Broec, krijgt naast het jaarboek ook een gratis 'Claes Thijsz' mee.  Er zijn 200 flessen in voorraad en op = op.