Skip to main content

Kustrally 2016 zorgt voor bedrijvigheid bij De Overhaal

De vrijwilligers die namens HV Oud Stede Broec dagelijks De Overhaal bedienen, mochten op zaterdag 4 juni flink aan de slag. In de vroege middag arriveerde een bijzonder gezelschap, te weten de circa honderd deelnemers van de Kustrally (een initiatief van de Rotary Club Heiloo) die dit jaar voor de zesde keer werd georganiseerd. Zo'n vijftig antieke, veelal zeldzame automobielen en motorfietsen maakten een tussenstop in Broekerhaven voor een demonstratie van de (eveneens) antieke Overhaal.

De Kustrally is een ontspannen rit zonder snelheidsoogmerk; het enige wat telt is gemoedelijkheid, ontspanning en... een aardige opbrengst voor het Goede Doel. Het Goede Doel waarvoor de deelnemers dit jaar rijden, is gezond drinkwater in Tanzania. En dit via een project van Karibu-Tanzania, een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking uit Heiloo die al meer dan 10 jaar bezig is in de regio. De route voert de deelnemers door de kop van Noord-Holland en brengt hen naar plaatsen waar zij misschien nog nooit geweest zijn. Eén van die plaatsen bleek De Overhaal te zijn.

De stoet arriveerde in het begin van de middag, waarna de vrijwiligers van HV Oud Stede Broec eendemonstratie van het indrukwekkende industriële monument aan de Broekerhaven. Uiteraard mocht het daadwerkelijk overzetten van rallydeelnemers in enkele boten niet ontbreken. Hierna volgde een rondleiding, bij welke gelegenheid onze voorzitter Wim Kersten (foto links) kon de geïnteresseerde gasten enige wetenswaardigheden wist  te vertellen over Broekerhaven, de Kolk en De Overhaal.

Als historische vereniging was het ons een groot genoegen om De Overhaal in werking te kunnen laten zien aan de deelnemers van de Kustrally en zo de bekendheid van het monument te vergroten. En tegelijk een (bescheiden) bijdrage te kunnen leveren aan het goede doel.
wim kersten