Skip to main content

HV Oud Stede Broec ontvangt nieuwe burgemeester Hoorn

Voor het inwerkprogramma van de nieuwe Hoornse burgemeester is het goed om te weten wat er in de regio speelt en te zien is. Daarom hebben de burgemeesters van de Westfriese gemeenten Jan Nieuwenburg uitgenodigd om langs te komen in hun gemeente. Woensdagmiddag 28 september was het de beurt aan Stede Broec om de burgemeester rond te leiden.

Na de ontvangst op het gemeentehuis vertrok het gezelschap naar molen Ceres en zorgbakkerij De Molenwiek in Bovenkarspel. De medewerkers van de zorgbakkerij hadden de lunch verzorgd. Daarna volgde een rondvaart door de gemeente in de boot van het Instituut voor natuureducatie (IVN West-Friesland). Bij de historische schuitenlift De Overhaal werd de boot overgezet naar de binnenhaven van Broekerhaven. Voorzitter Wim Kersten van HV Oud Stede Broec gaf tijdens de rondvaart uitleg over de geschiedenis van Stede Broec, meer in het bijzonder over de vaarpolder van vroeger, de geschiedenis van Broekerhaven en De Overhaal.
 
Orion en Postkantoor
Na een rondje door de haven volgde nog een bezoek aan sterrenwacht Orion in het Streekbos. Jan Nieuwenburg: "Bijzonder om te zien dat je hier vanuit onze regio het zonnestelsel kunt zien." Tot slot bezochten zij multifunctioneel centrum Het Postkantoor in Bovenkarspel.
 
Burgemeester Goldschmeding was blij dat haar collega-burgemeester ook op zoek kwam in Stede Broec: "Deze rondleiding is een leuke manier om de mooie plekjes in onze gemeente te laten zien." Jan Nieuwenburg: “Als burgemeester van de centrumstad van West-friesland wil ik graag meer weten van de pareltjes van West-friesland. Die verhalen kan ik doorvertellen en doorvertalen naar mijn werk in en voor de regio”.