Skip to main content

Help ons mee met het opzetten van onze beeldbank

Ben je geïnteresseerd in de historie van Stede Broec, vind je het leuk om met oud beeldmateriaal te werken en ben je ook nog redelijk handig met laptop of pc? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken!


HV Oud Stede Broec beschikt over een schat aan historisch foto- en filmmateriaal. Uiteraard zorgen we ervoor dat alles zorgvuldig wordt bewaard en inmiddels zijn we ook ver gevorderd met het digitaliseren van het materiaal. Maar daarmee is het werk nog niet gedaan.

Wat je als historische vereniging vooral ook wilt, is dat al het fotomateriaal goed raadpleegbaar is. In dat opzicht valt er nog wel iets te verbeteren. Het komende jaar willen we hier een grote stap zetten door de inhoud van het archief eenduidig te beschrijven en in te voeren in een digitaal fotosysteem (beeldbank). Belangrijk, niet alleen omdat we zo waarborgen dat ook in de toekomst voor iedereen bekend zal zijn wie er op de foto’s staan en waar de foto's zijn gemaakt, maar ook omdat we de wens hebben om de rijkdom van het foto-archief beschikbaar te stellen via deze website.

Ons archief bestaat uit vele honderden unieke, ontroerende, bijzondere of verbazingwekkende foto’s die stuk voor stuk moeten worden verwerkt. Denk aan het toevoegen van informatie, zoals jaartal, locatie en de geportretteerde situatie, eventueel aangevuld met extra informatie. Hierbij zullen we te werk gaan volgens de richtlijlnen die zijn ontwikkeld voor toepassing van het Zijper Collectie Beheer Systeem (ZCBS).

Het is een flinke klus, maar ook leuk en verslavend! We hopen op mensen (circa zes) die tenminste in staat zijn om een paar uurtjes in de week hieraan te beseden. Je bent bezig met fotografie en lokale historie en doet ook nog eens computervaardigheden op. Het werk is in principe goed te doen op de computer thuis. Maar misschien vind je het juist gezellig en waardevol om af en toe bij elkaar te komen.

Dat kan in ons verenigingshuis aan de Zesstedenweg 227. HV Oud Stede Broec zorgt voor de koffie en staat bij met historische kennis, en verzorgt een introductie(cursus) waarin je uitleg krijgt over werken met de beeldbank.

Interesse? Fijn! Meld je aan via deze link. Of stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.