Skip to main content

Bezoekers zijn weer van harte welkom bij HV Oud Stede Broec

Na maanden van noodgedwongen sluiting vanwege corona,  gaan de deuren bij HV Oud Stede Broec weer wijd open! Op zaterdag 3 juli houden we ons eerste Open Huis. Vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur kan iedereen weer aanlopen voor een bezoek aan de stijlkamers in ons verenigingsgebouw, een rondje door de historische tuin, een bezoek aan de oudheidskamer of gewoon voor een praatje met een van de bestuursleden. Misschien raakt u net zo enthousiast als onze vrijwilligers en wordt u ook actief voor de vereniging, of is uw bezoek aanleiding om lid te worden.

Weer veel nieuws te zien

Vanwege de coronamaatregelen konden veel activiteiten geen doorgang vinden, maar intussen hebben vrijwilligers van de vereniging niet stilgezeten. Ook als u al eerder een bezoek hebt gebracht aan ons historische pand is er weer veel nieuws te zien. Vera en Riekele Zwagerman hebben een unieke tentoonstelling gemaakt van het vroegere complex van veiling 'De Tuinbouw', Jan Bakker heeft het knoetje onder de overkapping helemaal vernieuwd en de historische tuin is voorzien van een smalspoor.

Veiling 'De Tuinbouw' in beeld

In de oudheidskamer (schuurzolder) hangt een grote foto van de vaarveiling, met daarbij op zeilzwaarden geschreven wat er allemaal te zine is. Ook draait er een filmpje van 3 minuten over de vaarveiling in bedrijf. De unieke historische beelden uit de jaren '70 zijn van een oud 8 mm filmpje van Wim Kersten, dat hij jaren kwijt was en tijdens het opruimen weer gevonden heeft. Hij heeft deze beelden professioneel laten digitaliseren, daarna zijn ze voor HV OSB bewerkt rn voorzien van teksten  door Ko Smit.

Nieuwe leden en historisch bier

In ons verenigingsgebouw hebben we nog enkele flessen Stede Broec bier. Het naar een historisch recept en met Stedebroecer hop gebrouwen bier in flessen van 75cl, is verkrijgbaar tijdens deze ochtend. Wie zich als nieuw lid van de vereniging aanmeldt (voor slechts 20 euro per jaar) krijgt dit bier gratis. Nieuwe leden krijgen bovendien meteen het Jaarboek 2020 mee. Het bier is ook te koop, maar alleen in het historische pand aan Zesstedenweg 227 in Grootebroek.